Month: February 2017

Fastlagstisdag

Dagen till ära besökte jag tillsammans med syrran vår absoluta favorit second hand café i världen på en fastlagsbulle var!

Till skillnad från de andra besöken till Relove gjorde jag ett riktigt ordentligt kap den här gången. För det mesta finns det inte så mycket herrkläder inne men den här gången lämnade jag med två sjukt mysiga plagg! En Diesel ylletröja och en Makia vårrock (kommer eventuellt upp bilder inom kort) för bara 25€ tillsammans?! Verkligen ääälskar Relove. Det underbara caféet hittar ni i Tölö!

3 vegetariska rätter

Måste säga att jag nailade den här 3 rätters middagen. Apelsin-morotssoppa med ingefärayoghurt till förrätt, grönsakslasagne med tomatsås, creme fraiche och majs som huvudrätt och kladdkaka till efterrätt! Fy tusan så gott det blev, finns inget roligare än att laga något man aldrig hört talas om eller gjort tidigare!

Har stressat helt i onödan om att ha nåt att göra under sportlovet, har ju varit fullspäckat med allt möjligt! Vem trodde att jag skulle rivstarta veckan med gym? Liksom jag!? Har även spenderat tid med en god vän från högstadiet, sjukt roligt att återuppta kontakten! ❣️ Det är inte många man kan träffa efter en lång lång tid och känna att inget förändrats.

Gomorron måndag

Vaknade upp till sportlov och ett allt för snöigt Tenala imorse. Trots att det ännu är februari så har jag fått tillräckligt av all snö. Längtar så efter vår och löv på träden! Föreställ er sol, videkissar, tussilagon och den sista smältande snön droppande från stuprännorna! Hur skönt skulle inte det vara?

Smällde spontant ihop den trendiga “smoothieskålen” och använde lite vad det fanns och så. Hursomhelst, ingredienserna jag använde mig av:

1 Apelsin
1 Passionsfrukt
1 Banan
1/5 Ananas
3 dl Naturell yoghurt (ca)

Mixa det och släng på nåt gott! Jag använde avokado, hackade hasselnötter, kokosflingor och cashewnötter. Är säker på att man kan lägga till / ta bort nåt och göra det godare, haha. Det här blev iallafall hur gott som helst! 🙂

De gamlas dag

De bästa bilderna tog jag vid vattnet i gamla stan i Ekenäs på finaste Elin! Mer av de bilderna hittar du på nouw.com/elinlizette

Fotograferade några av mina vänner på de gamlas dans, hur fina är dem inte?! Var verkligen så skönt att fotografera ett evenemang igen, det var så länge sen senast! Det är så himla kul när hela processen går smidigt utan problem och kunderna är nöjda.

Lånade ett EF 70-200mm 2.8 II USM till min Canon 70D från skolan och fotade så gott som hela kvällen med bara det! Man kommer så sjukt nära med det. Lånade ett liknande då jag skulle fota på en årsfest där alla satt i långa bord och åt. Ingen märker en då man står så långt bort vilket gör att man får den där “gatufoto-känslan” i bilden.

Alla hjärtans

Möttes upp med Sofia efter skolan och tog en promenad i nya områden. Ett sjutusans skönt väder var det med, sol och vår i luften, frös gjorde man inte ens i jeansjacka. Skulle verkligen inte sitta fel med vår just nu. Vi gick runt i Kronohagen och av ren slump hittade vi Kruunukirppu & Olkkari, ett riktigt fint litet loppis med både nytt och begagnat!

Vi 2 som såå sällan caféar, besökte Fratello i Kluuvi. Det är ett caféerna av La Torrefazione som även ett av mina favoritcaféer på Alexandersgatan är, vilket jag högst antagligen kommer blogga om i framtiden. Rekommenderar om man söker efter ett lite lugnare café riktigt nära centrum till Helsingfors och av hög kvalitét.

Tänkte köra igång med att blogga igen, länge sen sist! Om du inte har följt med min tidigare blogg kan jag berätta att..:

Mitt namn är Wilhelm Jan-Olof Lindgren och jag är 18 detta år. Jag bor i Finlands största stad där jag studerar till medieassistent.

Som du kanske eller kanske inte märkt på denna mystiska webbplats så är jag en fotograf! Jag utbildar mig inom mediabranschen, men man kan säga att foto är mitt område. Gillar du mina bilder och skulle behöva egna? Ta kontakt!